dimecres, 17 d’abril del 2013

2a Cinefília Borda! 'Three' i altres propostes


CINEFÍLIA BORDA                          Per Iris Travelling    
                                                                                                                         fesmegaudir.blogspot.com

(Aquest article sortirà al 2n número del fanzine 'L'aBORDatge')

‘Three’
En aquesta segona cinefília us vull recomenar un film atrevit, ben fet i que emana alliberament. Es tracta de ‘Three’, una pel·lícula alemanya sobre el que la meva àvia en diria ‘un triàngul amorós’. Però tranquil·les, no és la típica història turbulenta que ens acaba advertint dels perills de la infidelitat. Ans al contrari. ‘Three’ ens convida a desempellegar-nos de les cadenes de la cultura monògama. I no ho fa ni de forma pamfletària ni aportant grans arguments i explicacions. Aquí rau la gràcia del film. Amb naturalitat, senzillesa i serenor ens apropa una història d’amor entre tres persones que aconsegueixen saltar-se les regles per esdevenir lliures.

No us vull concretar gaires detalls. Mireu-la! Però no em puc estar d’indicar-vos que us fixeu en els dos moments immediatament després de les ‘infidelitats’. Tant ell com ella somriuen. Se senten joiosos. Però també desconcertats, amoïnats…és l’estat típic en què ens trobem sovint quan ens atrevim a desafiar les normes. Ens atrevim. Gaudim…I immediatament després ens en penedim. O no. O a mitges. Tot depèn del grau d’autorepressió en què ens trobem.

També vull destacar-vos la gran bellesa de les escenes eròtiques. Mai hagués pensat que una palla ràpida en un vestuari d’una piscina amb lleterada damunt del pit inclosa pugués plasmar-se d’una forma tan bonica. Potser és que ens han acostumat massa a entendre aquests moments com quelcom sòrdid i desagradable…

I per acabar vull que us fixeu també en un diàleg genial entre dos dels personatges quan un d’ells s’embolica dient primer ‘que no és gai’, després diu ‘que sí’…i l’altre li diu: ‘no t’estressis. T’has d’acomiadar. T’has d’acomiadar de la teva concepció determinista de la biologia’.

Un dels grans temes de ‘Three’ a part de la poliamoria és la pansexualitat, el que coneixem vulgarment com a bisexualitat, que s’expressa d’una forma tan fresca i desacomplexada que et vénen ganes de provar-ho. Perquè no? I ja posades, perquè no provem també de gaudir de l’amor i el sexe com un lliure compartir? Som-hi!


Tràiler de 'Three'

Three’ es troba fàcilment a les botigues de dvd, als vídeoclubs i a filmin. Però si no voleu pagar, es troba de franc a : peliculasze.com (posa ‘Three’ al buscador i clica la icona de play que es troba al mig de la imatge. No cliquis les altres perquè són propaganda).


I per acabar la secció us faig 3 (acabem de veure que el ‘3’ és un número màgic!) propostes ràpides:
1.  El 3 de maig s’estrena ‘Tom Boy’. Prohibit perdre-se-la.




2. Heu de veure aquest curt lèsbic meravellós que es diu ‘Transit’. Vegeu-lo aquí:


3. Mireu el tràiler d’un film que no s’estrenarà fins el 2015. Heu llegit bé, sí. El 2015. Encara queda molt, pero les fans de les il·lustracions de Tom of Finland estem d’enhorabona. Per fi algú s’ha atrevit a portar al cinema la vida del dibuixant homoeròtic finlandès Touko Laaksonen, especialitzat en retaratar la masculinitat gai a través de masclots hipermusculats, uniformats, leathers… amb polles gegants. El tràiler de ‘Tom’ ja és una petita joia que ens avança que el film també serà brillant. El podeu veure a continuació:






Imatge del film



Una de les il·lustracions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada